lördag 30 april 2011

Pärlans frukostförslag....

Det kändes lite väl tidigt.


torsdag 28 april 2011

Rösta

Min begåvade granne har många strängar på sin lyra och spelar fantastiska bakverk. Om du inte redan har röstat på denna bedårande sötsak tycker jag att du ska göra det nu!


Rösta här.

Soppa och skärgård.

Kors i taket!! Jag lagade middagen som samtidigt och så påpassligt även blev dagens lunch. Till detta passade den fina boken som jag fick av sambon nu på morgonen. En bok på engelska om österbottens skärgård. Fint värre!!


tisdag 26 april 2011

Dagen efter helgen.

Blommig kjol, solstol, solande magsjuk Klihund och en vårfylld å i bakgrunden. Inne i huset torkar nedrevåningens nysvabbade golv.


måndag 25 april 2011

Som alla andra?

Rött hus med vita knutar
Två barn
Två bilar varav en kombi
En hund

Nu kan vi även titulera oss studsmatteägare - jorå vi är nu som alla andra... Svenssons i Svedala.

söndag 24 april 2011

Färdigpåskat

Bortapåsken är över och nu återstår det bara att knyta ihop helgen med att beta av tvättberget och förbereda sig inför vardagen. Har just surfat efter nya brillor eftersom Pärlan tyckte de gamla inte riktigt höll måttet. Annars har vi njutit av sommarvärmen och lite tid att bara vara Meilita och sambo. Ganska skönt med några barnfria dagar och nätter där man kan sätta sig själv främst som omväxling. Det är faktiskt drygt ett och etthalvt år sen sist... så att påstå att vi har barnvakt ofta vore att ta i.

Hoppas att alla därute också har haft en påsk som de sent ska glömma.
Över å ut!

onsdag 20 april 2011

Stalker?

Fan också. Tant Kräk ville också vara i Paradiset.

Premiärdax


måndag 18 april 2011

Väntar

Tant Kräk är tillbaka. Hon gjorde storstilad entré idag när jag låg på golvet och pratade itelefon. Pärlan sätt på min mage och storasyster precis bakom. Det blev ett par rejält kaotiska minuter då jag indränkt av spya försökte trösta den premiärkräkande ettåringen och den hysteriskt hulkade storasystern.

Det är roligt nästan jämt! Nu ligger man och undrar om det är över eller om det blir en springnatt med tvätt och handdukar...

Bäst av allt är iallafall att alla höll sig friska under helgen då vi hade ordnat ett överraskningsparty för sambon som blir 40 år snart. Tant Kräk var inte inbjuden och hade vett att hålla sig borta. Man får glädjas åt det lilla.

lördag 16 april 2011

Ekonomisk hälsodipp

Tyckte jag prickade in gårdagens sjukskrivning riktigt bra. För det är väl så man ska tänka när veckans enda arbetsdag får ätas upp av karens och Tant Kräk. Tur att tanten inte stannar länge och nu håller vi tummarna att ingen annan i familjen åker dit.

Ännu en bild...

..från pillriga Pärlan som pillrar på precis allt och som nu har tillgång till världen sett från stolar och bord. Storasysters tuschpennor har plockats bort efter en lyckad Tribletatuering på halsen. Ett kreativt litet barn - det tackar vi för! Älskade gullunge!!!

onsdag 13 april 2011

tisdag 12 april 2011

måndag 11 april 2011

Liten

Byns hästtjej går förbi vårat hus med sin Whippet i koppel.
Oj!! säger Miraklet.... "Inte visste jag att hon hade en sån liten häst!"

Det tål att sägas igen....


Mer pyssel

Snart påsk då?!


söndag 10 april 2011

Pyssel i garaget.



Äntligen är garaget ledigt. Nu kan vi vara där och pyssla med lite större saker.

fredag 8 april 2011

Det som glöms av snö....

Det har varit snö så hysteriskt länge så jag har förträngt hur det ser ut på våran tomt. Vintern är på tok för lång - men nuäre vår. Jä!

torsdag 7 april 2011

Kluck och Klack

Drömde i natt att jag var kollega med min gamla mellanstadielärare som vi kallade Konny Klack. Han hade kurbitsmålade träskor som han tog av och smällde i katedern när vi var för stökiga. Som ni kanske misstänker blev det mest fniss när han gjorde det. Sambon berättade att han hade en lärare som dom kallade Klara Kluck. Hon kluckade när hon blev arg. Klara Kluck och Konny Klack - vilket radarpar i ett barnprogram.

Man undrar ju lite om man själv skapat sig ett öknamn på jobbet.... hm undrar just vad det skulle kunna vara...


onsdag 6 april 2011

Tyg

Förra veckan fick jag för mig att jag skulle ta flickorna med mig och fara och kolla på ett nytt tyg till våran kökssoffa. Det gick väl sådär. Det enda tyget som jag fick ha ögonen på var Pärlans röda bävernylonoverall som tycktes vara precis över hela affären. Bakom disken, i hyllorna, under hyllorna och brevid hyllorna utdragandes rullar med tyg.

Phu - ett svett och springpass på Ohlssons tyger som resulterade i en genomsvettig Mamma och en döless femåring som bara ville köpa Hello Kitty textilier. Inget sofftyg alltså. Men återigen räddas man av dessa fantastiska webbutiker. Som gjord för oss småbarnsföräldrar. Tygprover skickas dessutom gratis från tyg.se. Nu har jag klämt och känt och förmodligen bestämt mig. Vilken tycker ni?



JAAAA


tisdag 5 april 2011

Livet

Det blev tyvärr lite grus bland alla guldkorn från våra senaste dagar i Paradiset. Men det är väl det som kallas för livet.

Det verkar som om jag snart blir bjuden på nå gott.


måndag 4 april 2011

söndag 3 april 2011

En söndag.

Vi tvättade bilen igår. Idag körde jag släp med skoter över Paradis-lia. Det var den tvätten. Det är mycket gegg nu.... och vatten. Inget superskoterföre men trevligt med barmark och bara händer.

Nu kollar jag på Macahan på tjock teve. There's no place like paradiset...

lördag 2 april 2011

Ledig lördag

En lördag utan måsten som började med en liten sovmorgon för min egen del. Miraklet låg och tjatade på att vi skulle kliva upp. Jag mumlade att hon skulle gå ner till pappa och Pärlan som redan var uppe. Hon låg kvar en stund och tjatade på mig...men när jag inte rörde på mig nämnvärt fräste hon att jag minsann skulle missa frukosten för att jag låg så länge. Jag flinade i kudden och hörde hennes bestämda steg nerför trappen.

En mulet grinig dag ute. Skönt faktiskt - ombyte förnöjer. Kan njuta av att lufsa runt och känna doften av nybakta kakor. Jag åt lite väl mycket deg så jag mår faktiskt lite illa. Men det är obehag som är lätt att bära. I morgon packar jag och flickorna skotern och åker till Paradiset. Det känns som skoterföret här i byn sjunger på sista versen. Tack å lov för det - fortsätt skynda våren - jag hejar på dig!