tisdag 26 januari 2010

BeHå

Bysthållare som i var mans mun går under förkortningen bh. När jag gick i skolan kallade vi en kille för BH men det var direkt kopplat till hans initialer och inte hans byst. Det fanns förövrigt en till kille med samma förnamn som BH men han blev då istället BG. Man rår inte för vad ens föräldrar ger en för namn än mindre vilket smeknamn man tilldelas av polarna i klassen.

BH´n är det enda undeklädesplagget som ska/bör handtvättas för att hålla länge. Jag gör inte det - handtvättar alltså. Vilket såll och slask och det känns inte som det verkligen blir rent? Nä in i maskinen med dem - i synnerhet dessa oglamoröst osexiga men funktionella amningsbehåarna med kroniska fläckar av bröstmjölk. Fast det är en liten lapp med en hand i en balja på dom också - jag fattar inte grejen. Varför gör man underkläder som inte tål maskintvätt? Lever vi inte på 2000-talet eller?


2 kommentarer:

Världen är liten… sa...

Håller fullständigt med! För även om man hade tid så är det ju som du säger, känns inte riktigt som om dom blir riktigt rena när man handtvättar

Meilita sa...

VäL: Tur att vi inte levde när tvättmaskinen inte fanns!