tisdag 18 mars 2008

Förvirrande nyheter

Kommunens barnmsomsorgsplanering är under all kritik. Trots detta är vi så glada över att Miraklet fick plats på en supermysig enavdelnings förskola. Där finns det tolv småttingar och tre suveräna fröknar. Miraklet stormtrivs liksom mamma och pappa.

Från dag ett har vi vetat att den lilla mysförskolan är en tillfällig verksamhet som öppnats för att lätta på trycket i den hårt ansträngda barnomsorgskön. Men med tanke på att vårt förstahandsval ska vara färdigbyggt om drygt ett år kändes det ändå så himla bra med den temporära förskolan där vi får vara kvar tills vi får plats på förskolan i grannbyn.

Döm om vår förvåning när vi i fredags fick veta att Miraklets förskola stänger för gott till sommaren och vi får plats på vårt förstahands val efter semestern.

Jaaa! borde väl vara den spontana och rätta reaktionen - men samtidigt blir man lite lessen att splitta på ett fantastiskt team. En kalasfin barngrupp och proffsig personal. Lite förvirrat och vemodigt är orden. Samtidigt blir det bra att Miraklet hamnar på "rätt" ställe med tanke på den kommande skolgången. Det är inte så himla länge kvar - bara fyra fjuttiga år...

Inga kommentarer: