lördag 10 november 2007

Miraklet och hunden

Innan Miraklet var det Peps. Sen fick han maka på sig och hamna längst ner på rankingen trots att han var först. Det har gått galant - att ha hund och barn. Inte en gång har han visat någon sorts ogillande mot Miraklet och tur är väl det för då blir det bye bye hunden. Det går ju inte att ha ett opålitligt djur i en familj med barn.

Fördelarna med kombinationen hund&barn är många.
Den dagliga städningen under matstolen. Att dela på leksaker - Peps tar Miraklets favvogrejjer och springer runt till hennes stora förtret. Lydnadsträning - ja Miraklet håller i en frolic hytter med pekfingret och säger SITT med bestämd röst. Frisk luft och motion för hund, barn och förälder.

En hund tar tid och ett barn tar ännu mera tid men den är väl investerad - för det man får tillbaka kan bara mätas i enheten villkorslös kärlek.

3 kommentarer:

Världen är liten… sa...

Awww, vilken gullig bild=o).

Fem i familjen sa...

Ja det låter verkligen underbart!

Men själv är jag nog för lat. Hur ofta måste man gå ut med hundar egentligen? 3 ggr per dag? hur löser ni sånt? och så allt hundhår, och att aldrig kunna resa bort...

Fast när man ser såna där blider så blir man ju sugen ändå... hrm.

Meilita sa...

Vår hund får två promenader varje dag plus att han är ute lös när vi dolar på tomten. När vi bodde i lägenhet var det 4-5 promenader /dag - nu kan vi ju ha honom i löplina.

Sen har vi världens bästa granne som går ut med Peps på vardagarna. När vi nån gång åker bort fixar vi hundvakt eller tar med jycken. Hundhåret är ett megaminus i synnerhet som vi har en tragiskt dålig dammsugare.

Men det ÄR massor med jobb när man har husdjur - tro inget annat.