onsdag 23 maj 2007

Dramatik i kubik

Nyhetstorka eller så har det inte uppmärksammats förut. Lokaltidningen har i två dar skrivit om dramat i Kåddis. Drog mej till minnes för ganska precis 2 år sedan då vi råkade ut för samma sak - nämligen att vatten släppts på vid kraftverket utan att vissa märkt det.

Familjen C fanns redan på plats och jag, F, H och Peps skulle sluta upp för lite fiske och grillning. När vi skulle gå över var det hur mycket vatten som helst och vi ringde C för att höra vart de vadat över. Lite irriterat förklarade han för femtielfte gången att barnen gått med "småstövlen" hur enkelt som helst och vi stod som frågetecken och såg hur H med vadarbyxor knappt tog sig över.

Not good! Till saken hör att AC var höggravid vilket gjorde räddningsaktionen lite mer spännande än nödvändigt. H vadarmannen tog bleka och rädda barn på axlarna och vadade över. Sen fick tokgravida AC kränga på sig vadarbyxorna och med C & H i armkrok tog de sig över - märk att det gick vatten upp till bröstet och att det är ändå ganska svalt i slutet av maj. Allt gick jättebra men varken Hanna eller Andreas var sugna på att fara till Kåddis nån fler gång. Snart kommer det att drunkna nån där när vattnet släpps på i torrfåran - det är jag övertygad om.

1 kommentar:

Världen är liten… sa...

Vilken dramatik! Maste dock garva lite, kan riktigt hora C. rost nar han smairriterat sager att barna minsann gick over med smastovlen=o)!