torsdag 10 maj 2007

Helig tid hotad

Ett av mina previlegier som hemmamamma håller på att dras in. J's sovtid under dagen måste krympas ner markant för att vi ska få i säng henne på kvällen hyfsad tid.

Detta innebär att min 1½-2 timmars stund för lugnlunch, soduku + hemmafixande reduceras till 1 fjuttimme. En förändring som svider i mina slappa och stressbefriade nerver. Fasen - antingen kommer huset att förfalla, eller min hjärna skrumpna totalt eftersom lunchen är prio ett.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det är snart sommar, hyfsad tid på kvällen är inte förrän kl. 2100.
Se till att få tillbaka din lugnlunch, den är viktigare än att sitta ensamma i tv-soffan på kvällen. (Det är ganska mysigt att vara tre i tv-soffan.)
Även en ettåring vill njuta av ljumma sommarkvällar. Kanske en cykeltur i skogen för att spana på älg i skymningen. Nej, just det cykel hur hade ni det med det...?
Bara en tanke från mig=)

Meilita sa...

Tack för tanken och jag håller med och har även släppt sovstyrandet. Som alltid ger det sig utan att behöva stånga huvet blodigt!

Fastän jag kortat ner dagsovningen är J lika kvittrande på kvällen (hon är som sina föräldrar)så nu lägger vi ner vintertiderna och slappar oss genom somaren tills det är dags för jobb och förskola!