torsdag 26 april 2007

Gay Jehova - en minoritet?

Förra veckan fick jag besök av två kvinnor från Jehovas Vittnen. Med Jonna på höften och en hund runt benen hade vi en kort diskussion om ondska innan de överlämnade tre tidskrifter och fortsatte vidare på sin lilla missionsrunda här i byn. I en av tidningarna (Vakna! feb 2007) var det en artikel om "Hur kan jag undvika homosexuella handlingar?" Hmm, intressant tänkte jag och läste vidare.

Artikeln varvas med citat från bibeln som stärker Jehovas syn på homosexualitet dvs att Jehova Gud skapade mannen och kvinnan och han avsåg att de sexuella begären skulle tillfredsställas enbart mellan man och hustru. I alla fall så avslutas artikeln med goda råd om hur du bäst avhåller dig från homosexuella handligar.


Håll till godo!
  • Kasta dina tankar på Jehova och be
  • Fyll ditt sinne med uppbyggande andliga tankar
  • Håll dig borta från pornografi och homosexuell propaganda*
  • Tala med en förtrogen vän om dina tankar

*Vad är homosexuell propaganda? Mark och Jonas? After Dark? You tell me...

Alltså Jehova -det handlar om kärlek!! Förklara för mig vad det är som är så hemskt och fel med det? Sen står jag fullt och fast att alla har rätt till sin egen tro, men Jehovas för mig - nej tack - never!

1 kommentar:

Världen är liten… sa...

Har i USA ar det ju somn bekant valdigt poppis med Rehab for allt mellan himmel och jord. Bland annat var det en valdigt konservativ pastor i Colorado som akte dit for att ha anlitat en manlig prostituerad och tagit tunga droger. Anledningen till att det fick sa stora rubriker over hela USA var att han i sina predikningar alltid var extra hatisk och fordomsfull mot just homsexuella. Han checkade i alla fulla fall in pa Rehab och 3 mander senare sa var han botad!! It's a Miracle - not!!